Registration Now Open for CIMA & Indie Week’s Online Live Mentorship Program
CIMA and Indie Week have partnered to present an online live mentorship program in October which will run for four weeks with a focus on becoming “Export and Business Ready”.
Over a total of 8 sessions participants will get the opportunity to:
• Learn how to pitch their company and artists to international delegates
• Learn how to compile all the appropriate assets
• Learn about and how to access different markets
• Understanding Metadata in markets
• Tune Up your Social Media
Each week participants will be given a tasks to complete and at the end of these sessions will be evaluated and will receive feedback.
***This opportunity is available to 40 CIMA members (20 artist-entrepreneurs and 20 companies) as well as 20 non-CIMA members (10 artist-entrepreneurs and 10 companies). CIMA Member fee will be $50, non-members, $75.
Attendees will also receive a free full conference pass to Indie Week Canada online 2020 in which they can participate in all of Indie Week’s programming as well as a Digital Swag Bag with a value of over $100.
Deadline to Apply: Monday, September 28 (5:00PM EST)
SCHEDULE (Subject to change)
TUES OCT 6 - Day 1
12:00 PM - Being Export Ready (30 mins)
12:30 PM - Becoming Business Ready (30 mins)
1:00 PM - Artist Case Studies (60 mins)
3:00 PM - Indie Weekly: Doing Business in Mexico (60 mins)
WED OCT 7 - Day 2
TENTATIVE - Registration/Onboarding
TUES OCT 13 - Day 1
10:00 AM - Indie Weekly: Doing Business in Europe (60 mins)
12:00 PM - Build an online Website/EPK with Bandzoogle (60 mins)
1:00 PM - Social Media Makeover (60 mins)
THURS OCT 15 - Day 2
11:00 AM - Knowing Your Markets (60 mins)
12:00 PM - Building your Team (Management, Booking Agent, Publicist) (60 mins)
1:00 PM - Having Financials in Order - (60 mins - 45 mins w 15min Q&A)
TUES OCT 20 - Day 1
11:00 AM - Distribution (60 mins)
12:00 PM - Publishing (60 mins)
1:00 PM - Funding (60 mins)
3:00 PM - Indie Weekly: Doing Business in Latin America (60 mins)
THURS OCT 22 - Day 2
11:00 AM - Festivals/Conferences/Showcases (60 mins)
12:00 PM - Publishing II (60 mins)
1:00 PM - 3:00 PM Breakout Sessions & Mentorship Sessions/Check homework (2 hrs)
TUES OCT 27 - Day 1
Time TBD - Indie Weekly: Doing Business in Asia
CIMA gratefully acknowledges and thanks our generous sponsors and partners the Foundation Assisting Canadian Talent on Recordings (FACTOR), the Government of Canada (through the Canada Music Fund), Ontario Creates, the Radio Starmaker Fund, Re:Sound, The SOCAN Foundation and Stingray Music.